Pälsvård för Golden retriever

En Golden retriever är en drömhund för många. Rasen ligger långt upp på listan över de mest populära hundarna i Sverige. När man köper sin Golden retriever bör man vara medveten om att rasen kräver en del pälsvård för att hålla den vackra pälsen i gott skick. Jämfört med en del andra långhåriga raser är denna ras dock relativt lättskött. Pälsen bör borstas regelbundet och du bör bada hunden med jämna mellanrum. Just badet kräver sitt utrymme eftersom hunden är en av de större raserna. Om du har ett stort badkar hemma kommer det att underlätta badet.

Frisersalong för hundar

Många hundraser kräver regelbunden pälsvård. I vissa fall kan det vara svårt att själv frisera hunden. Bokelundens Hundtrim & Hundpensionat erbjuder frisör för fyrbenta vilket gör det mycket lättare för en del hundägare att ta hand om hundens päls. Birgitta Pettersson har drivit pensionatet i 17 år och erbjuder både att trimma och klippa hundens päls samt att utföra kloklippning. Många hundar har inget emot att bli badade och klippta men om det är en ny hundgäst kan en munkorg kännas bra den första gången. Speciellt hårtorken kan vara lite skrämmande. Birgitta Pettersson vill nu avveckla hundpensionatet och endast fokusera på salongen och på att ta hand om hundars päls och klor.

Att tänka på vid hundköp

Det är ett stort beslut att skaffa hund. Det gäller att välja den ras som du tycker kommer att passa ihop bäst med din livsstil. Faktorer som man måste tänka på är hur mycket man kommer att vara borta från hemmet, om man redan har husdjur innan eller om hunden passar ihop med yngre barn. Vissa raser är mer energiska än andra och kräver längre promenader och aktiviteter. Det är viktigt att kunna tillgodose hundens behov för att få en lugn och harmonisk hund. Åk gärna runt till olika uppfödare för att få råd och tips samt att se hundar från olika raser innan ni fattar ett beslut.